Lekka i chrupiąca sałatka, prosta w wykonaniu. Przywodzi na myśl zbliżającą się wiosnę. Świetnie się sprawdzi jako posiłek na wynos.
ok. 100 g surowego mięsa z ud kurczaka bez skóry
1 łyżeczka oleju rzepakowego
przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, tymianek, oregano
1 łyżka kiełków rzodkiewki
1/4 kalarepki
1 mała marchewka
1/4 czerwonej papryki
Mięso pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z przyprawami i olejem. Przełóż na patelnię i duś do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Powinno to trwać około 3-4 minuty. Gotowe mięso odstaw do przestudzenia.
Marchewkę i kalarepkę obierz, paprykę wydrąż. Warzywa pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z mięsem. W razie potrzeby dopraw do smaku. Posyp kiełkami.
Zajrzyj też tutaj
Bądźmy w kontakcie
Copyright 2020 bielkadietetyk.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone