Kanapki z kalarepą? Cóż, trzeba się jakoś ratować zimą, żeby nie jeść ciągle kanapek z pomidorem.
Ale gdyby ktoś pomyślał na pierwszy rzut oka, że to gruszka... gruszka na kanapce to też nie jest zły pomysł - w połączeniu z serem pleśniowym, z dodatkiem orzechów włoskich, to nawet pomysł całkiem niezły.
Ale wracając co kanapki z kalarepą, podaję składniki, których użyłam.
chleb żytni razowy - 2 kromki
masło - ok. 1 łyżeczka
polędwica wieprzowa - 6 plasterków, ok. 60 g
mała kalarepka - ok. 1/3 sztuki
kiełki rzodkiewki - 2 łyżki
Pieczywo posmaruj cienko masłem.
Na wierzchu łóż plastry polędwicy i obranej kalarepki.
Posyp kiełkami.
Zajrzyj też tutaj
Bądźmy w kontakcie
Copyright 2020 bielkadietetyk.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone