Malinowe kokosanki na zimno - są tak proste i tak pyszne, że po prostu trzeba ich spróbować!
Kokosanki robię na oko, więc proporcje podaję orientacyjne.
Możesz je modyfikować w zależności od tego, jaki składnik chcesz mieć bardziej wyczuwalny.
Maliny możesz zamienić na inne owoce, na przykład wiśnie, truskawki albo owoce leśne.
twaróg półtłusty - 2-3 łyżki
mrożone maliny - 2-3 łyżki
wiórków kokosowych - 2-3 łyżki
szczypta ksylitolu, erytrytolu lub brązowego cukru
kilka kropli soku z cytryny
wszystkie składniki szybko wymieszaj - połowę wiórków zostaw do obtoczenia kokosanek
uformuj kuleczki i obtocz w wiórkach
jedz od razu albo odstaw do schłodzenia
Zajrzyj też tutaj
Bądźmy w kontakcie
Copyright 2020 bielkadietetyk.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone