Imię i nazwisko (wymagane)
Temat
Twój email (wymagane)
Treść wiadomości (wymagane)
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — odpowiedź wyślę na Twój adres mailowy.
Upewnij się, że wypełniłeś/aś wszystkie pola.

Potrzebujesz indywidualnych konsultacji dietetycznych?

Wyślij wiadomość przez formularz 

Copyright 2020 bielkadietetyk.pl

Wszystkie prawa zastrzeżone

Justyna Bielka - ZnanyLekarz.pl

Bądźmy w kontakcie

12 lipca 2021
Poniżej znajdziesz przykładowy jadłospis dla Pacjentów w trakcie chemioterapii. Pamiętaj o tym, że Twoja dieta może wymagać dodatkowych modyfikacji. Wpływ
07 lipca 2021
Obiad z tego przepisu na pewno zalicza się do najprostszych do zrobienia i bardzo smacznych.  Spełnia zasady diety łatwostrawnej a
25 czerwca 2021
Prosty sposób na zdrowy i pyszny obiad. Ryż gotujemy z dodatkiem ulubionych przypraw, pod koniec dodajemy duszone warzywa. Mięso doprawiamy

Zajrzyj też tutaj

MINI ROLADKI Z INDYKA

- składniki:

 

  • mięso z udźca indyka - 250 - 300 g

 

- składniki na marynatę:

 

  • koncentrat pomidorowy - 2-3 łyżki

  • miód - 1 łyżka

  • musztarda - 1 łyżka

  • olej rzepakowy - 2 łyżki

  • czosnek (przetarty)- 2-3 ząbki

  • przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, ostra i wędzona, oregano, rozmaryn

 


 

MINI ROLADKI Z INDYKA

- sposób przygotowania:

 

  • Mięso pokrój w niewielkie prostokąty i rozbij je tłuczkiem do mięsa.

  • Z pozostałych składników przygotuj marynatę. Dodaj ją do mięsa, wymieszaj i odstaw na kilka godzin (lub na całą noc). 

  • Kawałki mięsa zwiń w małe roladki, ułóż je ciasno w foremce do pieczenia chleba.

  • Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni. Piecz przez do miękkości mięsa (około 30-40 minut).

  • Roladki wyciągnij z piekarnika i odstaw do przestudzenia najlepiej dodatkowo schłodzić je w lodówce.

  • Wystudzone roladki pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu w towarzystwie świeżych warzyw. 

 

 

 

Mini roladki z indyka

27 marca 2020
Szybka sałatka z pieczonym burakiem, fetą i orzechami - przepisy dla insulinoopornych

Cześć! Mam na imię Justyna, jestem dyplomowanym dietetykiem.

Tworzę tutaj bazę zdrowych i prostych przepisów oraz zbiór informacji przydatnych w jedzeniu zdrowo na co dzień.

Cieszę się, że tu jesteś! Zostaw po sobie ślad ;)

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, kliknij tutaj.

DIETETYK KLINICZNY

mgr Justyna Bielka