mięso z udźca indyka - 250 - 300 g
- składniki na marynatę:
koncentrat pomidorowy - 2-3 łyżki
miód - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżka
olej rzepakowy - 2 łyżki
czosnek (przetarty)- 2-3 ząbki
przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, ostra i wędzona, oregano, rozmaryn
Mięso pokrój w niewielkie prostokąty i rozbij je tłuczkiem do mięsa.
Z pozostałych składników przygotuj marynatę. Dodaj ją do mięsa, wymieszaj i odstaw na kilka godzin (lub na całą noc).
Kawałki mięsa zwiń w małe roladki, ułóż je ciasno w foremce do pieczenia chleba.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni. Piecz przez do miękkości mięsa (około 30-40 minut).
Roladki wyciągnij z piekarnika i odstaw do przestudzenia najlepiej dodatkowo schłodzić je w lodówce.
Wystudzone roladki pokrój w cienkie plasterki i ułóż na talerzu w towarzystwie świeżych warzyw.
Zajrzyj też tutaj
Bądźmy w kontakcie
Copyright 2020 bielkadietetyk.pl
Wszystkie prawa zastrzeżone