Imię i nazwisko (wymagane)
Temat
Twój email (wymagane)
Treść wiadomości (wymagane)
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — odpowiedź wyślę na Twój adres mailowy.
Upewnij się, że wypełniłeś/aś wszystkie pola.

Potrzebujesz indywidualnych konsultacji dietetycznych?

Wyślij wiadomość przez formularz 

Copyright 2020 bielkadietetyk.pl

Wszystkie prawa zastrzeżone

Justyna Bielka - ZnanyLekarz.pl

Bądźmy w kontakcie

25 lutego 2021
Jadłospis uwzględnia 4 posiłki - śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Podwieczorek można też zjeść jako drugie śniadanie - pomiędzy śniadaniem a obiadem. Każdy z posiłków można wygodnie przygotować w podwójnej
15 lutego 2021
Sałatka z komosą, indykiem i warzywami to przepis na szybki obiad lub kolację na ciepło z wykorzystaniem wcześniej upieczonego mięsa z indyka. Jest to na pewno przepis, który sprawdzi się
10 lutego 2021
Szakszuka, czyli jajka duszone w warzywach, to nie tylko pyszny posiłek, który można zrobić w mniej niż 15 minut. To również świetny sposób na to, żeby zjeść ze smakiem warzywa
24 stycznia 2021
Co jeść, a czego unikać na diecie lekkostrawnej - kilka konkretnych przykładów, posiłki, przepisy i praktyczne wskazówki. Jak zaraz zobaczysz, w tym zestawieniu opieram się tak naprawdę na niewielu produktach.
18 listopada 2020
Prosty przepis na leniwe dyniowe (lub kopytka jak kto woli, bo to właściwie taka wersja pośrednia, która zawiera i mąkę, i ser, i dynię jako zamiennik dla ziemniaków) czyli błyskawiczne
18 października 2020
Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami, z porządną dawką cynamonu i suszonego imbiru, pachnące i sprężyste (a to za sprawą dodatku sody i kefiru). Jakby tego było mało, ciasto jest naprawdę proste
12 października 2020
Pyszny i prosty sernik bez pieczenia, bez dodatku cukru, o niskiej zawartości tłuszczu. Przepis przyjazny dla osób z insulinoopornością, cukrzycą typu II dyslipidemią oraz dla innych osób, które ograniczają ilość
10 października 2020
Lekka pizza na pełnoziarnistym, cienkim spodzie pachnącym bazylią, z dodatkiem mozzarelli, pomidorów, roszponki i cebuli. No i oczywiście oliwy. Dużym plusem jest fakt, że nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie,

PRZEPISY

WSZYSTKIE

Cześć! Mam na imię Justyna, jestem dyplomowanym dietetykiem.

Tworzę tutaj bazę zdrowych i prostych przepisów oraz zbiór informacji przydatnych w jedzeniu zdrowo na co dzień.

Cieszę się, że tu jesteś! Zostaw po sobie ślad ;)

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, kliknij tutaj.

Cześć! Mam na imię Justyna, jestem dyplomowanym dietetykiem.

Mój zawód jest również moją pasją, zarówno jeśli chodzi o edukację zdrowotną jak i zdrowe żywienie w praktyce - czyli gotowanie pysznych posiłków oraz opracowywanie programów żywieniowych dostosowanych do stanu zdrowia i potrzeb.

Na mojej stronie tworzę bazę zdrowych i prostych przepisów oraz zbiór informacji przydatnych w jedzeniu zdrowo na co dzień.

Dzielę się wiedzą i moją opinią na tematy związane ze zdrowiem. Podpowiadam, jak dokonywać świadomych wyborów. Biorę też pod lupę dietetyczne fakty i mity.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, kliknij tutaj.

WSPÓŁPRACA INDYWIDUALNA


Program żywieniowy dopasowany do Ciebie


To nie tylko dieta, to zestaw narzędzi, które będą wsparciem podczas zmiany nawyków i podstawą dla efektów, które zostaną.


Plan posiłków z listą zakupów

  • Listy zamienników i propozycje modyfikacji potraw

  • Zestaw zaleceń

  •  Wskazówki kulinarne, organizacyjne i zakupowe

  • Materiały edukacyjne

  • Plan działania

  • Wsparcie z mojej strony


  • Co biorę pod uwagę?

  • - stan zdrowia/diety eliminacyjne

  • - aktualne zalecenia towarzystw naukowych i najnowsze wytyczne/zasady postępowania

  • - Twoje cele i oczekiwania: preferencje smakowe, ulubione i nielubiane produkty, styl życia i umiejętności kulinarne

DIETETYK KLINICZNY

mgr Justyna Bielka